Linkuri accesibilitate

Reuniunea de la Orhid a statelor balcanice: întărirea securităţii graniţelor


La Ohrid, în Macedonia, reprezentanţi ai ţărilor din zona Balcanilor au căzut de acord să întărească măsurile de securitate la graniţele lor, în cadrul eforturilor comune împotriva criminalităţii organizate şi traficului în creştere cu stupefiante, arme şi carne vie.

În documentele adoptate la reuniunea de la Ohrid s-a convenit asupra întăririi supravegherii graniţelor şi asupra îmbunătăţirii modului în care sunt instruiţi grănicerii.

Conferinţa a fost organizată de NATO, Uniunea Europeană şi OSCE. Participanţii la conferinţă au anunţat că măsuri pe termen scurt vor fi introduse pînă la sfîrşitul anului viitor. Ei au mulţumit Uniunii Europene, pentru că ţări membre ale Uniunii au alocat deja suma de 107 milioane de euro pentru finanţarea unui program menit să îmbunătăţească modul în care sunt gestionate graniţele din regiunea balcanică. Obiectivul pe termen lung este acela de a stopa comerţul ilegal şi de a facilita deplasarea mărfurilor legale şi a persoanelor în această regiune a Europei.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG