Linkuri accesibilitate

Ariel Sharon: planul de pace al Cvartetului va fi dezbătut duminică în cabinet


Premierul israelian Ariel Sharon a declarat că Israelul este gata să accepte “paşii schiţaţi în planul de acţiune internaţional pentru pacea cu palestinienii, aşa-numita “foaie de parcurs”. Sharon a mai spus că planul va fi prezentat spre aprobare Cabinetului israelian duminică.

Un consilier al lui Sharon a declarat că Israelul este gata să accepte foaia de parcurs, după ce Statele Unite au promis că vor ţine seama de temerile israeliene în legătură cu acest plan.

Statele Unite au făcut cunoscut că vor aborda „îngrijorările semnificative” semnalate de Israel, în legătură cu planul internaţional de acţiune pentru pacea israelo-palestiniană”.

Într-o declaraţie semnată de Condoleezza Rice, consiliera preşedintelui Bush pentru securitatea naţională şi de Secretarul de Stat Colin Powell, se arată că Statele Unite „împărtăşesc” opinia Israelului că motivele de îngrijorare sunt reale.

Colin Powell a declarat însă astăzi că Washingtonul nu are obligaţia să opereze modificări pentru a-i mulţumi pe israelieni: „Noi am informat guvernul israelian că vom lua în considerare observaţiile lor şi le vom aborda integral şi cu seriozitate, pe măsură ce vom înainta pe calea aplicării foii de parcurs, dar acest lucru nu ne pretinde să modificăm foaia de parcurs”.
XS
SM
MD
LG