Linkuri accesibilitate

Închiderea temporară a ambasadelor americană, britanică şi germană de la Riad


Teama de noi atacuri teroriste menţine în alertă forţele de securitate în Arabia Saudită, dar şi în Statele Unite. În capitala saudită Riad, patrulele poliţiei şi armatei au fost suplimentate, în vreme de ambasadele Statelor Unite, Marii Britanii şi Germaniei au fost închise temporar.

În Statele Unite, gradul de alertă teroristă a fost sporit la portocaliu, penultimul din nivelurile de gravitate. Cu o zi în urmă, televiziunea de limbă arabă al Jazeera a difuzat o înregistrare audio cu un mesaj aparţinînd după cîte se pare unuia din liderii reţelei al Qaida, care îi îndeamnă pe musulmani să atace americanii, evreii şi interesele occidendale.

Între ţările enumerate ca posibile ţinte în mesajul respectiv se numără şi Norvegia. În aceste condiţii, ambasada american de la Oslo a fost înshisă astăzi pentru public. În acelaşi timp, şeful Pentagonului a reluat acuzaţiile vizînd activităţile teroriste din Iran.

“Nu există nici un fel de îndoială că lideri Al Qaida s-au aflat şi se află în Iran şi că aceştia sînt activi” - a spus ministrul american al apărării. Diplomaţia de la Teheran respinge acuzaţiile.În plus, autorităţile iraniene precizează că în mai multe cazuri, membri Al Qaida au fost extrădaţi în ţările de origine.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG