Linkuri accesibilitate

Înregistrare audio atribuită unui apropiat al liderului Al Qaida Osama bin Laden


Televiziunea Al Jazeera a difuzat astăzi o înregistrare audio atribuită unui apropiat al liderului Al Qaida, Osama bin Laden. Este vorba despre egipeanul Ayman Al-Zawahiri, care-i îndeamnă pe musulmani să lanseze atacuri armate împotriva companiilor şi civililor americani, a altor occidentali şi împotriva evreilor, pentru a-i alunga din teritoriile arabe ocupate.

Iată un extras din inregistrarea atribuită lui Ayman al – Zawahri: “Musulmani, pregătiţi-vă să atacaţi ambasadele Americii, Angliei, Australiei, Norvegiei şi interesele, companiile şi angajaţii lor. Faceţi din pământul aflat sub picioarele lor un infern, deoarece nu se poate avea încredere în ei. Alungaţi-i pe criminali afară din ţările noastre” – a spus cel considerat a fi al-Zawahiri.

Nu se ştie cum a obţinut canalul de televiziune Al Jazeera această înregistrare, a cărei autenticitate nu a putut fi confirmată. Banda audio a fost dată publicităţii la puţin timp după ce Statele Unite au ridicat nivelul alertei anti-teroriste interne la portocaliu, al doilea nivel pe scara de cinci, pentru a reflecta ameninţarea sporită a unor posibile atacuri teroriste.
XS
SM
MD
LG