Linkuri accesibilitate

George Bush: convorbiri telefonice cu Mahmoud Abbas şi Ariel Sharon


În prima conversaţie telefonică avută cu noul prim ministru palestinian, Mahmoud Abbas, şeful administraţiei americane George Bush a pledat pentru adoptarea tuturor măsurilor posibile pentru a fi oprite atacurile anti-israeliene.

Preşedintele american a avut de asemenea o convorbire telefonică şi cu şeful cabinetului israelian. George Bush i-a transmis lui Ariel Sharon între altele opinia sa potrivit căreia premierul palestinian este “un reformist care doreşte să facă eforturi pentru pace”.

Potrivit unor surse palestiniene, Mahmoud Abbas a susţinut în convorbirea cu preşedintele american că Israelul trebuie să accepte aşa-numita foaie de parcurs – recentul plan de pace care prevede crearea unui stat palestinian pînă în anul 2005.

Un comunicat al guvernului israelian, guvern care nu susţine planul respectiv, precizează însă că premierul Ariel Sharon l-a asigurat pe George Bush de hotărirea părţii israeliene de a progresa către un acord prin care să “fie restabilite calmul, securitatea şi o pace reală” în Orientul Mijlociu.

După recenta serie de 5 atentate sinucigaşe palestiniene, premierul Ariel Sharon şi-a contramandat vizita oficială pe care urma să o facă începînd de ieri la Washington. Un reprezentant al cabinetului Sharon a fost însă trimis în Statele Unite unde astăzi va începe consultări cu oficiali americani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG