Linkuri accesibilitate

Autorităţile americane ridică gradul de alertă teroristă


Statele Unite au ridicat gradul de alertă teroristă de la galben la portocaliu după atacurile din Arabia Saudită şi Maroc, dar şi pe baza unor informaţii, calificate drept credibile, potrivit cărora ar fi posibilă lansarea unui nou atac terorist pe teritoriul american.

Asa Hutchinson, directorul adjunct al departamentului pentru securitate internă de la Washington, a anunţat că există în acest moment un pericol terorist de grad înalt şi a solicitat vigilenţă tuturor cetăţenilor americani.

Ambasada americană din capitala Arabiei Saudite Riad va fi închisă cel puţin pînă duminică, la fel şi consulatele Statelor Unite din oraşele Jeddah şi Dahran. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvînt american Richard Boucher care a explicat că: “Există informaţii credibile potrivit cărora noi atacuri teroriste sunt puse la cale împotriva unor ţinte neprecizate din Arabia Saudită”.

La rîndul lor, Marea Britanie şi Germania îşi închid ambasadele de la Riad. Decizia survine arestării de către autorităţile saudite a unor membri ai reţelei teroriste al Qaida.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG