Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Statele Unite, sprijinite de Marea Britanie, au prezentat ieri noul proiect, modificat pentru a doua oară, membrilor Consiliului de Securitate.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Richard Boucher a declarat că modificările vin în întâmpinarea propunerilor făcute în cadrul Consiliului de securitate.

Richard Boucher: “Schimbările pe care le-am adus rezoluţiei, merg în direcţia multor propuneri pe care le-am auzit din partea altor guverne. Credem că ele se vor bucura de un sprijin substanţial şi că rezoluţia îşi va îndeplini, chiar şi aşa, obiectivele esenţiale”.

Germania a salutat modificările aduse documentului, între care un rol şi prerogative sporite pentru viitorul reprezentant ONU în Irak.

Ministrul de externe al Rusiei, Igor Ivanov a anunţat că un acord de compromis în ce priveşte noua rezoluţie privind Irakul ar putea fi încheiat încă din această săptămână. Cu toate acestea, Ivanov a spus că proiectul de rezoluţie ar trebui să includă prevederi referitoare la forţele de menţinere a păcii şi mai multe detalii despre modul de ridicare a sancţiunilor.

Şi China a anunţat că s-au înregistrat progrese în ce priveşte proiectul de rezoluţie, dar a refuzat să spună dacă-l va susţine sau nu.
XS
SM
MD
LG