Linkuri accesibilitate

Protest internaţional împotriva restricţiilor de circulaţie impuse de Israel în Fîşia Gaza


Un număr de agenţii ONU şi alte organizaţii au protestat astăzi împotriva restricţiilor introduse recent de armata israeliană intrării cetăţenilor străini în Fîşia Gaza.

18 organizaţii – printre ele numărîndu-se Agenţia ONU pentru Asistenţă şi Lucrări, Agenţia Mondială a Sănătăţii, Programul Mondial pentru Alimentaţie şi organizaţia Medici fără frontiere, afirmă că închiderea punctului de trecere principal de la Erez a îngreunat în mod semnificativ acordarea de asistenţă pentru palestinienii din Fîşia Gaza.

Israelul a interzis intrarea în Gaza a tuturor străinilor, cu excepţia diplomaţilor şi a persoanelor care deţin permise speciale, după o serie de incidente în care au fost implicaţi militari israelieni şi cetăţeni străini.

Pe de altă parte, ministrul israelian al Apărării, Shaul Mofaz a declarat că Israelul se va vedea nevoit să îl expulzeze pe liderul palestinian Yasser Arafat din Cisiordania şi din Gaza, dacă acesta va continua “să frîneze eforturile de pace”. Premierul israelian Ariel Sharon a spus că nu sprijină, pentru moment, expulzarea lui Arafat.
XS
SM
MD
LG