Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


cînd expiră mandatul actualei Comisii Europene. Vorbind după o întîlnire la Bruxelles cu ministrul de externe Mircea Geoană, în cursul dimineţii, Verheugen a spus că Uniunea Europeană are între ţelurile ei să salute integrarea României în 2007.

"Am repetat în mod clar angajamentul nostru că avem drept obiectiv să salutăm primirea României ca membră în 2007 şi, în consecinţă, Comisia Europeană va face tot ce îi stă în putinţă pentru a încheia negocierile cu România în cursul mandatului ei... " - a spus Verheugen, care a adăugat că România are de făcut "eforturi serioase asupra unor chestiune bine cunoscute".

Comisarul european s-a referit la consolidarea capacităţilor administrative, reforma serviciului civil, restructurarea unor domenii din economie, completarea reformei juridice şi la o serie de alte "probleme politice", între care una cheie, spun comentatorii, este cea a corupţiei.

Mircea Geoană a declarat, pe de altă parte, că speră ca în cele din urmă Comisia europeană să recunoacă România drept o economie de piaţă funcţională.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG