Linkuri accesibilitate

Guvernul Sharon va boicota orice oficialitate străină care are convorbiri cu Yasser Arafat


Gruparea militantă palestiniană Hamas şi-a asumat responsabilitatea pentru ultima serie de atentate sinucigaşe din Israel. Sîmbătă, trei atacuri teroriste s-au soldat cu nouă morţi şi numeroşi răniţi, un al patrulea atac avînd loc astăzi dimineaţă împotriva unor militari israelieni.

Atacurile de sîmbătă au avut loc la cîteva ore după prima întîlnire dintre premierii Ariel Sharon şi Mahmoud Abbas pentru discutarea planului internaţional menit să repună în mişcare procesul de pace israelo-palestinian. În urma situaţiei create, Ariel Sharon a anunţat amînarea călătoriei programate în Statele Unite şi a întîlnirii cu preşedintele George Bush: "Din cauza evenimentelor dificile şi a valului de teroare împotriva noastră, mi-am amînat călătoria în Statele Unite."

Între timp, de la biroul primului ministru Sharon s-a anunţat că guvernul israelian va boicota orice oficialitate străină care se întîlneşte cu Yaser Arafat, acuzat că incită la atacuri anti-israeliene. Boicotul nu va fi aplicat în cazul a cinci vizite, deja aranjate, între care cea a ministrului de externe al Franţei Dominique de Villepin.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG