Linkuri accesibilitate

Consilier german al PPDC reţinut pe aeroportul din Chişinău


Granicerii moldoveni l-au retinut timp de o ora duminica seara la aeroportul din Chisinau pe cetateanul german, Norbert Neuhaus, membru al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), consilier al opozitiei crestin-democrate moldovene in campania electorala pentru alegerile locale. El a fost impiedicat sa paraseasca Republica Moldova, fiind eliberat abia dupa decolarea avionului cu care urma sa zboare spre Bucuresti.

„Consider aceasta actiune drept ilegala si un atac grav asupra liberei circulatii in Europa si aceasta atitudine imi aminteste de o situatie din Germania de Est comunista. Cred ca domnul ambassador va face tot ce este necesar pentru a asigura siguranta unui cetatean german in Republica Moldova“ – a declarat Norbert Neuhaus.



Un ofiter de presa al Departamentului de graniceri a declarat ca Neuhaus a fost retinut pentru ca nu s-a inregistrat la politie pe durata sederii sale la Chisinau, asa cum prevede legislatia moldoveana pentru cetatenii straini.

Opozitia crestin-democrata a calificat incidentul de duminica seara drept o actiune politica comandată de intimidare a concurentilor în alegeri.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG