Linkuri accesibilitate

Silvio Berlusconi: România trebuie să încheie negocierile în perioada actualului mandat al Comisiei Europene


Italia va sprijini procesul de integrare europeană a României astfel încît negocerile de aderare să fie finalizate în perioada actualului mandat al Comisiei Europene, a declarat premierul italian Silvio Berlusconi.

Berlusconi, care s-a întîlnit la Roma cu premierul Adrian Năstase, a afirmat că intenţionează ca negocierile de aderare ale României şi Bulgariei să fie accelerate în perioada 1 iulie - 31 decembrie, în care Italia va deţine preşedinţia Uniunii.

Şeful Guvernului italian a apreciat că Europa trebuie să aibă, alături de Statele Unite, un rol important în asigurarea securităţii pe plan mondial. “Pentru acest lucru este nevoie de o Europă lărgită care să cuprindă România, Bulgaria, Turcia, Republica Moldova, Belarus, Ucraina şi chiar şi Federaţia Rusă", a afirmat Berlusconi.

Năstase a spus, la rîndul său, că pentru România perioada în care Italia va deţine preşedinţia Uniunii Europene este esenţială pentru închiderea în 2004 a principalelor capitole de negociere şi implicit pentru integrarea în acest organism.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG