Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin: discurs asupra stării naţiunii


Preşedintele Rusiei Vladimir Putin va rosti astăzi în faţa deputaţilor Dumei de Stat de la Moscova discursul anual despre starea naţiunii. Deşi discursul nu a fost făcut încă distribuit de Kremlin, se aşteaptă ca principalele subiecte să fie economia şi combatearea terorismului.

Putin se va adresa naţiunii ruse după ce în Cecenia două atentate sinucigaşe s-au soldat săptămîna aceasta cu moartea a cel puţin 75 de persoane. Cu o zi în urmă, Putin a trimis Dumei o initiţitivă legislativă ce propune amnistierea unora dintre separatiştii ceceni.

Potrivit Kremlinului, prin acest gest Putin îşi respectă promisiunea de a susţine revenirea în viaţa civilă a unora dintre rebelii ceceni, promisiune făcută în campania pentru referendumul pe marginea noii constituţii organizat în republica separatistă în luna martie.

Potrivit observatorilor, Vladimir Putin se va referi în discursul său şi la evoluţiile din Irak. În prezenţa şefului diplomaţiei de la Washington, liderul de la Kremlin declara miercuri că în pofida diferenţelor de opinie pe marginea rezolvării crizei irakiene, relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite se menţin solide.
XS
SM
MD
LG