Linkuri accesibilitate

Avertisment privind noi atentate în Arabia Saudită


Departamentul de stat de la Washington avertizează în legătură cu posibilitatea lansării unui nou atac terorist în Arabia Saudită. Potrivit unei declaraţii date publicităţii în cursul noptii, atentatul ar putea avea loc în localitatea Jedda, oraş în care o parte a personalului consular american şi familiile diplomaţilor au fost mutaţi din motive de securitate în locaţii mai sigure.

Anunţul a fost făcut la scurt timp după ce o echipă de experţi americani de la FBI a sosit în Arabia Saudită pentru a investiga atentatele de luni noaptea de la Riad soldate cu 34 de morţi între care 8 cetăţeni americani. Atacurile de luni nu au fost revendicate, însă oficialii americani suspectează implicarea în aceste acţiuni a reţelei al-Qaida

Ieri, Statele Unite si Marea Britanie au lansat avertismente privind posibilitatea comiterii unor atacuri teroriste în Kenia. Ministrul kenian al securităţii a anunţat că un membru marcat al-Qaida s-ar afla în Somalia vecină. Este vorba despre Fazul Abdullah Mohammed, acuzat de implicare în atacurile cu bombă asupra ambasadei americane de la Nairobi din 1998, atacuri soldate cu 224 de morţi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG