Linkuri accesibilitate

Donald Rumsfeld anunţă o suplimentare a efectivelor americane la Bagdad


Oficialii americani se concentrează acum în mod special asupra restabilirii ordinii şi sistemului de securitate internă în Irak. Vorbind depsre acest obiectiv, secretarul apărării Donald Rumsfeld anunţă o proiectată suplimenatre a efectivelor militare americane la Bagdad precum şi în regiunea din jurul Capitalei.

Administratorul civil al Irakului, diplomatul american Paul Bremer, declara cu o zi în urmă că viaţa în capitala irakiană revine pe zi ce trece la normal, dar a recunoscut şi faptul că se menţine în continure o serioasă problemă în privinţa ordinii la Bagdad. Bremer a spus că va răspunde de readucerea unei situaţii de siguranţă în Irac şi de crearea condiţiilor necesare pentru ca poporul irakian să se poată guverna singur. El a precizat în context că partidul Baath al lui Saddam Hussein va fi eliminat de pe scena politică.

În acelaşi timp, general maiorul american Buford Blount, comandantul diviziei a 3-a de infanterie, precizează că rezistenţa armată organizată a luat practic sfîrşit şi că în materie de securitate în mai bine de 90% din situaţiile problematice la Bagdad coaliţia se confruntă cu infracţiuni de drept comun. Joi trupele americae au capturat la Tikrit încă un membru al fostei conduceri irakiene, a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Din cei 55 de demnitari ai regimului Hussein daţi în urmărire, peste 20 se află deja în costodia militarilor coaliţiei.
XS
SM
MD
LG