Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Powell a făcut această declaraţie în drum spre Germania, după o vizită în Bulgaria. Atît Germania cît şi Bulgaria sînt membri în Consiliul de Securitate, cadru în care se va dezbate astăzi proiectul de rezoluţie privind ridicarea sancţiunilor.

La Sofia, Powell a spus că Statele Unite sînt gata să ia în considerare şi ideea unei suspendări temporare a sancţiunilor, dar speră încă să obţină ridicarea lor completă. Powell a mulţumit Bulgariei pentru sprijinul dat în legătură cu războiul din Irak şi a salutat preconizata aderare la NATO a Bulgariei anul viitor.

Colin Powell: „Bugaria, în pofida dimensiunilor relativ reduse, joacă un mare rol în alianţa trans-atlantică şi cred că acest lucru a fost recunoscut prin votul unanim din Senatul american asupra protocolului de aderare care aduce Bulgaria mai aproape de intrarea în alianţă”.

În chestiunea unei eventuale mutări spre est a bazelor militare americane din Europa, Powell a spus că Statele Unite nu au decis o astfel de mutare şi că o astfel de decizie nu este iminentă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG