Linkuri accesibilitate

Convorbirile Putin - Powell de la Moscova


Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că Rusia şi Statele Unite au menţinut o relaţie puternică în ciuda dezacordurilor legate de războiul din Irak.

Putin a făcut acestă declaraţie după convorbirile avute cu secretarul de stat american Colin Powell şi după ce Duma a ratificat Tratatul cu Statele Unite de reducere a armamentelor nucleare.

Întâlnirea Putin – Powell a fost menită, între altele, să pregătească sumitul dintre preşedintele rus şi cel american, de luna aceasta de la Sankt Petersburg.

La rândul său, Colin Powell a salutat ratificarea de către Dumă a tratatului ce reduce arsenalele nucleare active ale celor două ţări cu până la două treimi.

Colin Powell: “Îmi face o plăcere deosebită să fiu din nou la Moscova, în special, în această zi când putem sărbători ratificarea de către Dumă, a tratatului care prevede micşorarea numărului de arme nucleare din lume”. Powell a adăugat că acest acord demonstrează că Statele Unite şi Rusia pot conlucra în chestiuni de importanţă internaţională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG