Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


unei comisii a Camerei reprezentanţilor de la Washington prin intermediul unei înregistrări video, mesaj în care generalul susţine că insecuritatea internă este principalul obstacol pentru distruibuirea ajutoarelor în Irak.

Jay Garner, a cărui funcţie a fost preluată recent de diplomatul american Paul Bremer, mai afirmă că a doua prioritate este plata salariilor pentru angajaţii sectorului civil, din fondurile şi bunurile irakiene pentru care au fost impuse restricţii în străinătate.

Potrivit lui Garner, administraţia provizorie trebuie de asemenea să prevină o criză a combustibililor, să asigure recoltele, să distribuie alimentele şi să prevină eventuale epidemii. Irakienii au formulat deseori critici faţă de încetineala cu care sînt restabilite serviciile publice de bază cum ar fi furnizarea de electricitate şi apă.

Garner este doar unul din membrii personalului american care în ultima vreme au fost înlocuiţi din funcţii în Irak, însă guvernul de la Washington susţine că este vorba despre o rotaţie obişnuită de personal şi că înlocuirile nu sînt urmarea unei slabe prestaţii a funcţionarilor americani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG