Linkuri accesibilitate

Raid israelian în fîşia Gaza


După ce ieri cel puţin 10 militari israelieni au fost răniţi în Gaza într-un atac cu mortiere, trupele israeliene au făcut noaptea trecută un raid în tabăra Khan Younis. Potrivit unor surse spitaliceşti circa 20 de palestinieni au fost răniţi de un tir cu rachete tras de la bordul unui elicopter israelian în mijlocul unei mulţimi de refugiaţi.

Potrivit relatărilor, numerosi civili se adunaseră într-o zonă de unde militanţi palestinieni trăgeau asupra trupelor israeliene, iar tirul elicopterului a fost o ripostă la atacurile respective.

Un purtător de cuvînt al armatei a confirmat incursiunea de la Khan Younis, precizînd că obiectivul acesteia a fost să pună capăt atacurilor cu mortiere care sînt lansate de aici. Înainte de a se retrage, buldozerele armatei israeliene au demolat şi cîteva locuinţe.

Într-un incident separat, petrecut azi dimineaţă, militarii israelieni au împuşcat mortal trei poliţişti palestinieni şi au rănit alţi doi în cursul unor schimburi de focuri din apropierea unei colonii evreieşti. Armata israeliană nu a făcut deocamdată nici un comentariu pe marginea acestui din urmă incident.
XS
SM
MD
LG