Linkuri accesibilitate

Valer Dorneanu respinge dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor a moţiunii simple depuse de deputaţii PD şi PNL


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valer Dorneanu a respins dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor a moţiunii simple depuse de deputaţii PD şi PNL, pe tema taxei de radio şi televiziune.

Dorneanu a precizat că îşi asumă această decizie, pe care a luat-o pe motiv că moţiunea simplă se referă la o ordonanţă aflată deja în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

În replică, deputatul PD Emil Boc a declarat că această decizie a preşedintelui Camerei Deputaţilor de a respinge dezbaterea unei moţiuni care vizează o problemă a 22 milioane de cetăţeni este fără precedent şi a arătat că PSD se pregăteşte să instaureze partidul stat.

Boc a arătat că PD şi PNL se vor consulta şi vor decide cum vor acţiona în continuare, fiind luată în calcul şi posibilitatea declanşării unei greve parlamentare.

Deputaţii PNL şi PD au depus la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată "Taxa obligatorie pentru radio şi TV, taxă obligatorie pentru propaganda PSD".

Iniţiatorii moţiunii cereau Guvernului abrogarea Ordonanţei referitoare la taxa obligatorie pentru serviciul public de radio şi televiziune şi restituirea fondurilor încasate pe baza acestei ordonanţe.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG