Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


care a comentat cele petrecute aseară în capitala Arabiei Saudite unde aproximativ 60 de persoane au fost rănite, într-o serie de explozii care au avut loc într-un cartier locuit în majoritate de cetăţeni americani şi din alte ţări occidentale.

Potrivit ambasadorului american la Riyad, Robert Jordan, cel puţin 40 dintre răniţi sînt cetăţeni americani, iar unele informaţii neconfirmate vorbesc şi despre doi morţi, de asemenea americani.

Prinţul Nayef, ministrul saudit de interne, este citat de un ziar de la Riyad cu declaraţia că este posibil ca exploziile să fi fost opera unor terorişti sinucigaşi care au detonat maşini capcană în cartierul respectiv. Nayef face o legătură între cele petrecute aseară şi descoperirea săptămîna trecută la Ryiad a unei celule teroriste ce are legături cu al Qaida.

Exploziile au avut loc în ajunul sosirii în Arabia Saudită a şefului diplomaţiei americane Colin Powell, a cărui vizită nu va fi amînată - după cum precizează departamentul de stat de la Washington.
XS
SM
MD
LG