Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe saudit deplînge "instabilitatea" din Irak


Ministrul de externe al Arabiei Saudite, prinţul Saud al-Faisal a declarat că instabilitatea din Irakul aflat sub ocupaţie americană generează pericolul destrămării acestei ţări.

Demnitarul saudit s-a întîlnit la Londra cu premierul britanic Tony Blair, căruia i-a spus că tulburările din Irak constituie un motiv de extremă îngrijorare în ţările vecine Irakului din regiunea Golfului.

Pe de altă parte, ministrul francez de externe Dominique de Villepin a afirmat într-un interviu de presă că administratorii civili americani din Irak ar trebuie obligaţi să trimită rapoarte regulate Naţiunilor Unite.

Presedintele Bush a declarat astazi din nou ca pozitia administratiei sale este aceea ca fortele coalitiei conduse de Statele Unite vor parasi Irakul dupa ce in Irak va fi fost format un guvern democratic

“ Vom ramine acolo cit va fi nevoie pentru a ne asigura ca poporul irakian va avea un guvern al poporului, prin popor si pentru popor. Dupa aceea, ne vom intoarce acasa” a afirmat George Bush fără a menţiona un plan calendaristic pentru plecarea trupelor americane din Irak.
XS
SM
MD
LG