Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Armata israeliană a afirmat că militarii i-au împuşcat pe cei doi în timp ce aceştia plasau o bombă în apropierea trupelor isareliene ce efectuau un raid la Rafah. Mai devreme armata israeliană anunţase închiderea făşiei Gaza. Incidentele au avut loc la numai o zi după ce Powell i-a cerut premierului israelian Ariel Sharon să facă eforturi pentru a susţine eforturile de pace.

Colin Powell: “Progresele vor depinde, de asemenea, de măsurile concrete ale Israelului de a sprijini în continuare eforturile de reformă palestiniene. Premierul Sharon şi cu mine am discutat despre un număr de acţiuni specifice pe care Israelul le poate adopta imediat pentru a îmbunătăţi situaţia din Cisiordania şi Gaza şi pentru a contribui la crearea unui mediu favorabil păcii”.

Colin Powell ar urma să se întâlnească la Ierusalim, cu ceilalţi mediatori ai Quartetului pentru Orientul Mijlociu, repectiv cu emisarii Naţiunilor Unite, Uniunii Europene şi Rusiei. Apoi, Powell îşi va continua turneul în Orientul Mijlociu cu vizite în Egipt, Arabia Saudită şi Iordania.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG