Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


că sînt gata să înceapă tratative pornind de la aşa numita “foie de parcurs”, planul iniţiat de Statele Unite împreună cu Uniunea Europeană, Rusia şi ONU. Colin Powell a avut consultări şi cu premierul Israelian Ariel Sharon care şi-a exprimat speranţa că se va ajunge în cele din urmă la un acord, însă a subliniat că nu este dispus la nici un compromis în privinţa securităţii pentru israelieni. Şeful diplomaţiei americane a solicitat palestinienilor să dezmembreze infrastructura teroristă care se află în spatele atacurilor îndreptate împotriva Israelului.

“Salutăm măsurile politice pozitive adoptate deja de oficialităţile palestiniene în direcţia reformelor şi a păcii, dar trebuie să asistăm de asemenea şi la acţiuni decisive pentru dezarmare şi dezafectarea infrastructurii teroriste. Fără asemenea demersuri, eforturile noastre vor eşua” – a spus Colin Powell, care de asemenea a cerut israelienilor să sprijine reforma conducerii autorităţii autonome palestiniene.

Israelienii se pregătesc să reprimească la muncă pe teritoriul Israelului circa 25.000 de palestinieni şi, de asemenea, ca un gest de bunăvoinţă vor elibera circa 180 de prizonieri. Înainte de plecarea spre Egipt, Arabia Saudită şi Iordania, Colin Powell se va întîlni astăzi cu emisarii speciali pentru Orientul Mijlociu ai Uniunii Europene, Rusiei şi Naţiunilor Unite.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG