Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Un palestinian a fost împuşcat mortal de soldaţii israelieni în această dimineaţă în Fîşia Gaza în zona de graniţă şi un israelian şi-a pierdut viaţa, împuşcat în timp ce se îndrepta spre Ierusalim.

Secretarul de stat american Colin Powell are pe agendă convorbiri cu premierul israelian Ariel Sharon şi cu noul şef al cabinetului palestinian Mahmoud Abas. Şeful diplomaţiei americane a repetat că nu se va întîlni cu liderul palestinian Yasser Arafat pe care Washingtonul îl învinovăţeşte că nu a reuşit să-i controleze pe militanţi şi să elimine corupţia din cadrul Autorităţii Palestiniene.

După întîlnirea de ieri cu Powell, ministrul israelian de externe a declarat că este gata să aibă convorbiri cu noua conducere arabă, dar a precizat că noul premier palestinian trebuie să oprească acţiunile militanţilor.

Colin Powell a declarat că există destule înţelegeri între cele două ţări pentru ca ele să poată începe punerea în aplicare a planului de pace numit şi foaie de parcurs. Documentul, conceput de Naţiunile Unite, Statele Unite, Uniunea Europeană şi Rusia prevede crearea, pînă în anul 2005 a unui stat palestinian în Cisiordania şi în Fîşia Gaza. Liderii palestinieni au acceptat planul, dar guvernul israelian a ridicat o serie de obiecţii, pe considerente de securitate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG