Linkuri accesibilitate

Preşedintele Iliescu salută decizia Senatului american


Într-un comunicat al palatului Controceni, preşedintele Ion Iliescu salută decizia Senatului american susţinînd că "acest succes ne obligă pe noi toţi, dar în primul rînd clasa politică românească, să adoptăm o atitudine cît mai responsabilă faţă de problemele cu care se confruntă ţara, să nu mai tolerăm în nici un fel încălcări ale legilor, ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, actele de corupţie".

Şeful statului român consideră că noul statut al României presupune obligaţii şi responsabilităţi noi, atît în plan intern, cît şi pe scena internaţională. "Vom fi şi în continuare un aliat al SUA în eforturile lor de a combate ameninţările terorismului internaţional şi ale armelor de distrugere în masă, pentru instaurarea păcii şi a democraţiei în zona Orientului Mijlociu" - se arată în comunicatul preşedinţiei.

Prezent la lucrările sesiunii Senatului american, ministrul de Externe Mircea Geoană a declarat că România este, în acest moment, într-adevăr un aliat al Statelor Unite şi al NATO şi că el speră ca votul din Senat să însemne o încurajare pentru celelalte parlamente din ţările NATO de a ratifica integrarea noilor membri în Alianţă. După exprimarea votului din Senat, delegaţiile celor 7 ţări candidate la NATO au fost primite oficial la Departamentul de stat şi la Casa Albă.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG