Linkuri accesibilitate

Primul caz SARS în Rusia - măsuri preventive în Italia şi Grecia


Epidemia de pneumonie atipică se extinde în Rusia, unde se raportează primul caz suspect de sindron respirator acut sever. Este vorba despre un pacient care a fost internat într-o localitate situată în apropierea graniţei cu China şi care are simptomele bolii, însă cazul este încă în curs de investigare pentru diagnostigarea finală. După o reuniune de urgenţă, guvernul de la Moscova a anuţat închiderea unor puncte de trecere a frontierei cu China, ţara cea mai afectată de pneumonia atipică.

În acelaşi timp autorităţile guvernamentale de la Roma au anunţat la rîndu-le măsuri de protecţie prin extinderea controalelor medicale la frontierele cu ţările membre ale UE. Pe aeroporturile italiene vor fi impuse contrale medicale pentru călătorii veniţi din ţările afectate de epidemia care a făcut pînă acum mai bine de 500 de victime în întreaga lume.

Măsuri preventive similare au fost luate în Grecia, unde ministerul sănătăţii a sfătuit hotelurile şi alte unităţi turistice să nu facă rezervări pentru turiştii care vin din China, din alte ţări asiatice sau din statele unde boala e confirmată. Restricţii de călătorie spre China au fost impuse şi în cîteva din republicile central asiatice între care Kyrgystanul şi Tajikistanul.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG