Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Secretarul de stat va avea întîlniri atît cu premierul israelian Ariel Sharon cît şi cu noul prim ministru al autorităţii autonome palestiniene Mahmoud Abbas. În ajunul vizitei în regiune a lui Colin Powell, preşedintele Bush s-a declarat optimist în privinţa şanselor de pacificare justificîndu-şi optimismul prin recenta numire în funcţie a lui Abbas.

“Vom face cu siguranţă progrese – pentru că Autoritatea Palestiniană are acum, în persoana primului ministru, un lider care a renunţat la folosirea violenţei. El a spus că doreşte să conlucreze cu noi, pentru a face regiunea mai sigură. El înţelege ceea ce ştim noi, şi anume că procesul de pace va înainta numai dacă va exista un efort concertat de combatere a violenţei”- a afirmat şeful administraţiei americane.

În regiune însă violenţele continuă. În nordul fîşiei Gaza, trupele israeliene anunţă că au ucis un lider Hamas într-un atac cu rachete. Potrivit aceloraşi surse, tot în Gaza un palestinian s-a aruncat în aer la bordul unei maşini capcană cu care sinucigaşul a lovit un tanc israelian.
XS
SM
MD
LG