Linkuri accesibilitate

Subsecretarul de stat american Richard Armitage la Islamabad


Aflat într-o vizită la Islamabad, Subsecretarul de stat american, Richard Armitage are programate astăzi consultări cu liderii pakistanezi, în care va încerca să încurajeze recentele semne de detensionare a relaţiilor indo-pakistaneze. Armitage se va întîlni cu preşedintele Perves Musharaf, cu primul-ministru şi cu şeful diplomaţiei de la Islamabad, iar mîine turneul va continua pentru convorbiri similare la New Delhi.

India a acuzat Pakistanul de susţinerea infiltrăriii militanţilor islamişti în Kashmir, în vreme ce Pakistanul afirmă că acordă doar sprijin politic şi moral unor “luptători pentru libertate” din Kashmir. Cu o săptămînă în urmă, după o întrerupere de aproape un an, a avut loc primul contact direct indo-pakistanez la nivel de prim-ministri prin intermediul unei convorbiri telefonice între şeful guvernului indian Atal Behari Vajpayee si omologul său pakiszanez Yafarullah Khan Jamali. Acesta din urmă l-a invitat pe Vajpayee facă o vizită la Islamabdad.

Vajpayee a răspuns printr-o decizie care a restabilit nivelul normal al relaţiilor diplomatice al căror grad fusese descalificat după atacarea în anul 2001 a parlamentului de la New Delhi de militanţi islamişti.
XS
SM
MD
LG