Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Bucureşti, preşedintele României apreciază că e necesar ca organele în drept să efectueze cercetarea faptelor cu privire la care s-au făcut sesizările, pentru a determina dacă şi în ce măsură, cei menţionaţi se fac vinovaţi de săvîrşirea unei fapte penale în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului, precum şi încadrarea juridică aplicabilă în speţă.

Ion Iliescu a mai solicitat să fie analizată şi oportunitatea continuării cercetărilor de către Parchetul General de pe lîngă Curtea Supremă de Justiţie. Dar purtătoarea de cuvînt a Parchetului Curţii Supreme de Justiţi Elena Dinu a declarat că procurorii din acest parchet nu pot finaliza cercetările în dosarul privind flota, cît timp şi-au declinat competenţa în această cauză în favoarea Parchetului Naţional Anticorupţie.

Dosarul privind vînzarea navelor din flota română a fost înregistrat la Parchetul CSJ în legislatura trecută, iar în 2002 a fost preluat de procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG