Linkuri accesibilitate

Papa Ioan Paul al Doilea la Madrid


"Doresc fiecăruia dintre voi pacea pe care numai Dumnezeu ne-o poate da, prin Isus Cristos; pacea care este lucrarea dreptăţii, adevărului, iubirii şi solidarităţii" - a spus Papa Ioan Paul al Doilea la sosirea sa pe aeroportul Cuatro Vientos din Madrid în cea de-a cincea vizită pe care Suveranul Pontif o face în Spania şi a 99-a călătorie apostolică a ponficatului său.

Mesajul de pace transmis spaniolilor a fost reluat de Papa în discursul rostit aseară în apropierea unei baze militare de lîngă Madrid, unde au fost prezenţi sute de mii de persoane în marea lor majoritate tineri

« Voi suneţi speranţa Bisericii şi a întregii societăţi » a spus Suveranul Pontif adresîndu-se tinerilor cărora le-a cerut să se roage mereu pentru pace, ca pentru un dar de la Dumnezeu. Papa a fost una din cele mai puternice voci care s-au opus războiului din Irak, război susţinut de guvernul de la Madrid.

Ioan Paul al Doilea s-a întîlnit aseară cu primul ministru Jose Maria Aznar, însă criza din Irak nu a figurat printre subiectele abordate – declară un purtător de cuvînt al cabinetului spaniol.

În piaţa centrală a Madridului, astăzi sînt aşteptate circa un milion de persoane care vor asista la liturgia de canonizare a cinci spanioli – doi preoţi şi trei călugăriţe.

Este primul turneu extern pe care Papa Ioan Paul al doilea îl face în străinătate de anul trecut din august cînd a vizitat Polonia natală. Capul Bisericii Catolice împlineşte luna aceasta 83 de ani. El suferă de parkinson şi artrită, însă apariţiile de ieri au arătat o stare de sănătate relativ bună.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG