Linkuri accesibilitate

Donald Rumsfeld: forţele coaliţiei vor rămîne în Irak doar pînă la instaurarea democraţiei


Ministrul american al apărării Donald Rumsfeld a facut o scurta vizita in Irak – fiind cel mai important demnitar străini care viziteaza Irakul după incheierea raăzboiului.

Din motive de securitate, programul a fost ţinut secret pină în ultimul moment. Rumsfeld a zburat din Kuweit la Basra, al doilea oras ca marime din Irak, aflat sub control britanic. In primul rind, ministrul american al apărării a tinut sa multumeasca trupelor din coalitie pentru succesul pe care l-au înregistrat in răsturnarea regimului lui Saddam Hussein.

Următoarea etapa a vizitei a fost Bagdadul, unde Rumsfeld s-a intilnit cu comandantii fortelor americane. Ministrul american al apărării a inregistrat cu aceasta ocazie si un discurs, adresat irakienilor, in care-i asigură că trupele coalitiei vor rămîne in tara atîta timp cît va fi nevoie pentru a garanta instaurarea democratiei. Intr-o încercare evidentă de a spulbera unele temeri ale irakienilor, Rumsfeld a tinut să sublinieze că tarile Coalitiei nu au nici o intenţie “să posede sau sa guverneze” Irakul.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG