Linkuri accesibilitate

Atentat sinucigaş la Tel Aviv - 2 grupări palestiniene şi-al asumă


Două grupări militante palestiniene şi-au asumat responsabilitatea pentru atentatul sinucigaş care a ucis trei persoane în zorii zilei la un club de noapte aglomerat din Tel Aviv. Unul din membrii serviciului de securitate, cel care l-a împiedicat pe atentator să intre în club, a fost rănit, împreună cu alte 40 de persoane.

Atacul terorist a fost revendicat de gruparea islamică radicală Hamas, dar şi de braţul înarmat al mişcăii Fatah, Brigada Martirilor Al-Aqsa.

Atentatul a avut loc la doar cîteva ore după ce forul legislativ palestinian a aprobat prin vot lista noului guvern condus de Mahmoud Abbas. Prezentîndu-şi programul de guvernare, Abbas s-a angajat să combată acţiunile teroriste ale grupărilor militante palestiniene.

Un purtător de cuvînt al guvernului israelian a precizat că atacul sinucigaş de la Tel Aviv sporeşte responsabilitatea conducerii palestiniene în a face tot ce-i stă în putinţă pentru a pune capăt acţiunilor teroriste ale militanţilor radicali.

Condamnînd atacul, secretarul general ONU Kofi Annan a cerut ambelor părţi să rămînă angajate pe calea păcii. Atentatul a fost deasemenea condamnat la Washington.

Purtătorul de cuvînt al Consiliului pentru securitate naţională, Sean McCormack a precizat că preşedintele Bush n-a renunţat la ideea lansării oficiale a planului privind crearea statului palestinian, a cărui constituire este preconizată cel mai devreme în 2005.
XS
SM
MD
LG