Linkuri accesibilitate

Încheierea convorbirilor inter-coreene de la Fenian


La capătul a patru zile de tratative derulate la Fenian, Coreea de Nord şi Coreea de Sud au semnat un acord care angajează părţile să încerce să rezolve prin mijloace paşnice criza provocată de programele nucleare ale nordului comunist. Acordul a fost anunţat la o zi după ce autorităţile de la Washington au respins ideea unor concesii faţă de Coreea de Nord pentru a-şi abandona ambiţiile nucleare.

Purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Arie Fleisher, a precizat că în opinia şefului administraţiei americane George Bush, Coreea de Nord nu trebuie răsplătită pentru atitudinea sa negativă şi că Statele Unite doresc să se ajungă la un punct în care Coreea de Nord să-şi abandoneze ireversibil şi controlabil programele nucleare.

Într-un comunicat al agenţiei oficiale de ştiri de la Fenian, autorităţile comuniste declară că tratativele de săptămîna trecută de la Beijing au eşuat din cauză că Statele Unite nu au avut intenţia de a negocia cu sinceritate şi au încercat “să îngenuncheze Coreea de Nord”
XS
SM
MD
LG