Linkuri accesibilitate

Noul primar al capitalei chineze: epidemia SARS o problemă critică


Noul primar al Beijingului, Wang Qishan declară că în capitala Chinei Sindromul Respirator Acut Sever rămîne o problemă critică. Autorităţile guvernamentale - a precizat Quishan - adoptă măsuri hotărîte pentru a menţine în carantină toate persoanele suspectate de infectarea cu virusul pneumonei atipice, adăugînd însă că numărul paturilor din spitalele specializate este insuficient pentru tratatrea tuturor suspecţilor.

Beijingul este una din zonele cele mai grav afectate de Sindromul Respirator Acut Sever, avînd deja 66 de morţi, 1350 de cazuri confirmate şi aproape 10.000 de persoane supuse carantinei. Wang Qishan a fost numit săptămîna trecută primar al capitalei chineze după ce fostul primar a fost destituit fiind acuzat de proastă administrare a crizei provocate de epidemie.

În China, pneumonia atipică a omorît pînă acum 148 de oameni, iar numărul total al purtătorilor virusului letal este de peste 3300. Epidemia a izbucnit anul trecut, după cîte se pare în provincia Guangdong din sudul Chinei.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG