Linkuri accesibilitate

Colin Powell: NATO rămîne o organizaţie deschisă altor state candidate


Secretarul de stat american Colin Powell a spus la Washinghton că uşa Organizaţiei Nord Atlantice rămîne deschisă pentru noi candidaţi. Powell s-a adresat Comitetului Senatului american pentru relaţiile externe, spunînd că Washinghtonul salută cererile de intrare în Nato ale Albaniei, Croaţiei, Macedoniei şi ale altor viitori candidaţi.

Secretarul de stat a cerut Comitetului să recomande cît mai rapid Senatului aprobarea protocoalelor de aderare la Nato prin care vor fi integrate în organizaţie Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia si Slovenia.

Pe de altă parte, cotidianul "Washinghton Post" reia într-un articol intitulat "Armata Statelor Unite plănuieşte noi baze în Europa de răsărit", spusele generalului James L. Jones potrivit căruia două dintre fostele state comuniste, Bulgaria şi România care au pus la dispoziţia forţelor americane baze în timpul războiului din Irak, ar fi candidate extrem de bune pentru aranjamentele în studiu de deplasare a unei părţi a forţelor americane din Europa occidentală.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG