Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


inca neidentificate, care au atacat depozitul cu dispozitive incendiare. Potrivit locotenentului Mark Kitchens, purtatorul de cuvant al Comandamentului central american din Qatar, ofiterii americani deplang acest atac. “ Este un act josnic, comis de indivizi care vor sa continue practicile oribile si brutale ale lui Saddam”- a declarat Kitchens.

Oficialitatile militare americane de la Bagdad afirma ca prioritatea in Irak este acum refacerea completa a infrastructurii. Generalul Carl Strock, adjunctul coordonatorului pentru reconstructie, a declarat ca fortele coalitiei au facut eforturi considerabile pentru a restaura aprovizionarea cu apa si curent electric.

Potrivit oficialilor americani, jumatate din Bagdad dispune acum de electricitate, si doua treimi de apa. Rafinariile din capitala irakiana si cele din nordul tarii sunt acum functionale, iar cele din sudul tarii ar putea incepe sa functioneze in aproximativ o saptamana. In orasul nordic Mosul, patruleaza incepand de ieri trupe mixte, americano-irakiene, iar in orasul Kut s-au redeschis aproximativ o suta de scoli.
XS
SM
MD
LG