Linkuri accesibilitate

Convorbiri intercoreene la nivel ministerial


Coreea de sud a anunţat că în discuţiile la nivel ministerial programate să înceapă mîine la Fenian va face presiuni pentru ca autorităţile comuniste din Coreea de Nord să renunţe la programul lor nuclear.

Într-o declaraţie a preşedinţiei sud-coreene dată publicităţii după reuniunea de azi a Consiliului Naţional de securitate de la Seul, se spune că guvernul Coreii de sud cere ferm Fenianului să-şi schimbe atitudinea şi să renunţe la programul său nuclear.

Dar, spun observatorii, Coreea de sud va avea de înfruntat rezistenţa Coreeii de Nord în încercarea de a discuta subiectul nuclear, pentru că Nordul a insistat pînă acum că problema programului său nuclear este o chestiune între Fenian şi Washington.

Statele Unite au spus că vor insista asupra unei soluţii diplomatice a crizei din peninsula coreeană, în ciuda faptului că Fenianul a anuţat recent că are arme nucleare, şi că reprocesează plutoniu. Agenţiile de informaţii americane spun că Nordul are suficient material pentru una sau două bombe atomice, pe care e posibil chiar să le fi construit.
XS
SM
MD
LG