Linkuri accesibilitate

Atac sinucigaş în Israel comis de gruparea Brigăzile Martirilor Al Aqsa


Poliţia israeliană a anunţat că un atac sinucigaş a avut loc azi dimineaţă la o gară din centrul Israelului soldîndu-se cu moartea atentatorului şi a unei alte persoane. De asemenea, cel puţin nouă persoane au fost rănite. Atacul, care a avut loc în oraşul Kfar Saba de lîngă Tel Aviv, a fost revendicat de gruparea Brigăzile Martirilor Al Aqsa.

Consilierul premierului israelian Sharon, Dore Gold a declarat că speră ca noul guvern palestinian să facă eforturi pentru stoparea unor asemenea atacuri. Dore Gold: “Israelul a primit multe avertismente că vor avea loc atacuri de acest tip. Sperăm că noul guvern palestinian va face un efort hotărît, pe teren, pentru a asigura că nu se vor mai încerca atacuri de acest fel”.

Speranţele internaţionale privind o soluţionare a conflictului israelo-palestinian au crescut, după nominalizarea noului cabinet palestinian. Statele Unite şi oficiali din întreaga lume au salutat ieri rezolvarea divergenţelor dintre liderul palestinian Yasser Arafat şi premierul desemnat Mahmoud Abbas, în ce priveşte componenţa cabinetului.
XS
SM
MD
LG