Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit Secretarului prezidenţial Tayeb Abdelrahim, s-a ajuns la o soluţie de compromis, Arafat şi Abbas căzînd de acord ca Mohammed Dahlan să răspundă de afacerile securităţii interne, dar să nu fie ministru de interne cum propusese premierul Abbas. Funcţia de ministru de interne ar fi preluată de premier. Arafat se opusese categoric ca Dahlan să fie ministru de interne.

Abbas trebuie să îşi nominalizeze întregul cabinet pînă astăzi la mjiezul nopţii sau să se retragă din funcţia de premier. Nominalizări care nu sînt agreate de Arafat ar crea probleme deoarece cabinetul va fi supus aprobării parlamentului palestinian, care este puternic influenţat de partidul Fatah, al lui Arafat.

Într-un efort de ultimă oră pentru rezolvarea crizei, şeful serviciilor de informaţii egiptene, Omar Suleiman a sosit miercuri la Ramallah, pentru a-i prezenta lui Arafat o propunere de compromis.

Oficialităţi americane au declarat că dacă preşedintele Arafat şi premierul Abbas nu reuşesc să ajungă la o înţelegere, ar putea fi întîrziată promovarea aşa numitei foi de parcurs pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian, plan care prevede crearea unui stat palestinian.
XS
SM
MD
LG