Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


că acum se impune un aranjament practic şi pragmatic în măsură să reflecte noile conditţii din IRAK. “Am propus găsirea unei soluţii practice, pragmatice, care în opinia noastră e necesară pentru a coordona şi combina munca în teren a echipelor americane cu activitatea experţilor ONU pentru dezarmare şi a celor ai Agenţiei internaţionale pentru energie atomică, în aşa fel încît procesul de dezarmare a Irakului să aibă o ceritificare internaţională” a declarat la New York ambasadorul Franţei Jean Marc de la Sabliere.

Omologul său american John Negroponte a precizat că Statele Unite vor coopera cu Franţa pentru a se ajunge la ridicarea sancţiunilor impuse Irakului, dar că în problema dezarmării Washingtonul nu vede un rol pentru inspectorii ONU şi că dezafectarea arsenalelor irakiene de distrugere în masă este o sarcină asumată în acest moment de coaliţia condusă de Statele Unite.

Şeful inspectorilor Onu Hans Blix a declarat consiliului de securitate că inspectorii săi vor fi pregătiţi să revină în IRAK deîndată ce condiţiile de securitate o vor permite.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG