Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


ci una "cît se poate de reală", care trebuie combătută pentru a asigura un viitor relaţiilor cu Statele Unite şi cu Uniunea Europeană. "Nu este suficient ca relaţiile dintre România şi SUA să se bazeze doar pe interese politice. Trebuie să crească şi schimburile culturale, precum şi afacerile dintre cele două ţări. Nu pot să spun cîte companii americane au părăsit România din cauza corupţiei, dar ştiu cîte au evitat să vină în România pentru că s-au temut de corupţie", a spus ambasadorul Guest.

Anterior, şeful guvernului de la Bucureşti, Adrian Năstase a vorbit despre recenta sa întrevedere cu diplomatul Washigtonului declarînd între altele că “în calitate de prim ministru nu dă informaţii unor ambasadori la Bucureşti. Am discutat – a spsus Năstase - aspecte care ţin de unele evoluţii din România, să vedem cum va fi îmbunătăţită situaţia post conflict din Irak şi participarea României la reconstrucţia Irakului.

În discursul pe care l-a rostit marţi la Camera de Comerţ Americană din România, Michael Guest a mai precizat că firmele americane caută subcontractanţi de încredere pentru proiectele din Irak, iar companiile româneşti trebuie să fie active în contactarea celor americane. Guest a dat asigurări că ambasada SUA la Bucureşti va sprijini societăţile româneşti care sînt interesate să lucreze în Irak.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG