Linkuri accesibilitate

Descoperirea de material pentru atacuri sinucigaşe - arestarea unui fost premier irakian


Generalul de brigadă Vincent Brooks a vorbit despre descoperirea - din nou - în Irak a unor veste cu explozibil destinate atacurilor sinucigaşe şi a unor sofisticate bombe cu ceas. Vincent Brooks: “Pericolele persistă, şi avem în continuare exemple referitoare la pregătirile pe care le fac indivizii ce nu doresc stabilitate în Irak”.

Vincent Brooks s-a referit deasemeni la capturarea ginerelui lui Saddam Hussein, Jamal Mustafa Abdallah Sultan al-Tikriti şi a lui Mohammed Hamza al-Zubeidi, comandant al regiunii centrale Eufrat şi fost prim ministru: “Aceste capturi ridică la 11 numărul celor care se află în custodia coaliţiei din lista cu cei 55 cei mai căutaţi irakieni”.

Soldaţii americani au descoperit o ascunzătoare cu peste 600 de milioane de dolari în spatele unui perete fals dintr-o clădire din Bagdad. Generalul Vincent Brooks a făcut următoarele precizări: „În cursul unei operaţiuni vizînd oprirea unor jafuri, soldaţi din divizia a treia de infanterie au descoperit o cantitate însemnată de bani în spatele unui perete fals”. Cantitatea depăşeşte, se crede, 600 de milioane de dolari, şi este compusă din teancuri de bancnote de 100 de dolari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG