Linkuri accesibilitate

George Bush salută viitoarele tratative de la Beijing cu Coreea de nord


Vorbind despre preconizatele tratative de la Beijing cu reprezentanţii guvernului comunist de la Fenian, preşedintele Statelor Unite, George Bush a declarat că se crează o bună oportunitate pentru a convinge Coreea de Nord să pună capăt dotării cu arme atomice.

“Cred că – Statele Unite, China, Japonia şi Corea de Sud – lucrînd împreună au o o şansă bună pentru a convinge Coreea de Nord să-şi abanoneze ambiţiile nucleare” – a afirmat liderul de la Casa Albă, care însă nu a precizat cu exactitate dacă reprezentanţii Washigtonului se vor alătura celor ai Beijingului la tratativele ce vor avea loc săptămîna aceasta.

Noi îndoieli despre perspectivele consultărilor din capitala Chinei au apărut după ce vinerea trecută autorităţile de la Fenian se pare că ar fi dat de înţeles că au început reprocesarea combustibilului din centralele nucleare, ceea ce poate fi un pas pentru construirea a opt bombe atomice în doar cîteva luni. Ulterior, oficiali de la Washington au declarat că nu este clar dacă reprocesarea a început cu adevărat sau dacă mesajul nord coreenilor a fost greşit înţeles din cauza unei erori de traducere.
XS
SM
MD
LG