Linkuri accesibilitate

Raid israelian în Gaza - cel puţin 5 victime palestiniene


Surse palestiniene vorbesc despe moartea a cel puţin 5 persoane, între care şi un băiat de 15 ani, în timpul unui raid israelian în provincia Gaza. Alte 27 de persoen au fost rănite. Armata israeliană nu a comentat încă incidentul.

Ieri, televiziunea palestiniană a informat despre moartea unui cameraman al agenţiei Associated Press în timpul unui schimb focuri israelo-palestinian în oraşul Nablus, din Cisiodania. Un palestinian înarmat a fost împuşcat după ce a atacat o aşezare evreiască în nordul Cisiordaniei.

Violenţele survenite în ultimul intevral de timp, însoţesc eforturile liderilor palestinieni de a se pune de acord în formarea unui nou guvern sub conducerea premierului desemnat Mahmud Abbas. Potrivit unor informaţii, Abbas ar fi părăsit sala discuţiilor, după o dispută cu liderul Yasser Arafat pe tema controlului asupra serviciilor de securitate.

Preşedintele american George Bush a condiţionat prezentarea unui calendar al procesului de pace în Orientul Mijlociu de instalarea unei noi puteri executive în teritoriile palestiniene.
XS
SM
MD
LG