Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Într-un comunicat, Uniunea Europeană s-a angajat să joace un rol semnificativ în reconstrucţia politică şi economică a Irakului. În document se arată totodată că Naţiunile Unite trebuie să joace un rol central în ce priveşte refacerea irakiană.

Premierul grec Costas Simitis, a cărui ţară deţine preşedinţia Uniunii Europene, a spus că este prea devreme pentru a se stabili ce anume trebuie făcut cu exactitate de către fiecare parte implicată.

Costas Simitis: “Rolul exact al Naţiunilor Unite va fi rezultatul negocierilor, contactelor cu Statele Unite, dar şi cu Marea Britanie, iar Marea Britanie acceptă principiile şi conţinutul acestei declaraţii”. Simitis a mai spus că este clar că rolul restaurării păcii în Irak revine forţelor militare americane şi britanice şi nu Naţiunilor Unite.

Simitis a mai spus că că extinderea Uniunii Europene nu va conduce la noi diviziuni în cadrul Europei, ci va servi la întărirea cooperării economice şi politice în Europa.

La rîndul său, Secretarul general ONU, Kofi Annan, prezent şi el la Atena, a afirmat că extinderea Uniunii va contribui la progresul şi stabilitatea globală.
XS
SM
MD
LG