Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Generalul Vincent Brooks a făcut cunoscut că militari americani au ucis marţi un număr de şapte irakieni după ce au deschis focul asupra unei demonstraţii violente în oraşul Mosul din nordul Irakului.

Vincent Brooks a afirmat cu prilejul briefingului zilnic de la comandamntul american din Qatar, că unii din menifestanţi au deschis focul asupra militarilor americani, iar aceştia au ripostat: “S-a deschis focul asupta puşcaşilor marini şi a forţelor speciale. A fost vorba despre tiruri precise, la care s-a răspuns cu tiruri precise împotriva unora din demonstranţi, asupra catorva din persoanele agitate care încercau să escladeze clădirea. Într-adevăr forţele coaliţiei au deschis focul, iar câţiva irakieni au fost ucişi din această cauză” – a precizat generalul Vincent Brooks.

Şi miercuri s-au înregistrat tulburări soldate cu morţi şi răniţi la Mosul, în timp ce mai multe persoane încercau să jefuiască o bancă, iar, potrivit unor informaţii, asupra lor a fost deschis focul de către forţele americane.
XS
SM
MD
LG