Linkuri accesibilitate

Întîlnire Kofin Annan - Tony Blair la Atena


Secretarul general ONU, aflat la Atena, a anunţat că încearcă să obţină un consens în ce priveşte rolul ONU în Irak, cu prilejul diverselor întânlniri bilaterale pe care le va avea cu această ocazie.

Kofi Annan a declarat după întrevedere de azi dimineaţă cu premierul britanic Tony Blair: “Sunt încrezător că ONU va juca un rol important şi pe măsură ce înaintăm în următoarele câteva săptămâni, mă aştept ca acest rol să devină mult mai clar. Premierul Blair şi cu mine suntem încrezători că vom fi capabili ca împreună cu ceilalţi lideri ai statelor din Consiliul de Securitate să găsim o cale pentru a merge înainte” .

Premierul britanic a arătat la rândul său că acest rol al ONU în Irak nu trebuie să se limiteze la ajutoarele umanitare. Tony Blair: “Am convenit asupra importanţei rolului Onu în Irakul postbelic. Este vorba despre un rol care nu poate fi legat doar de chestiuni umanitare, dar şi de problemele politice şi de reconstrucţie care apar” – a arătat Tony Blair.

Cu prilejul summitului, la Atena au loc importante demonstraţii împotriva războiului. S-au înregistrat ciocniri între poliţie şi demonstranţi în apropierea locului de desfăşurare a summitului.
XS
SM
MD
LG