Linkuri accesibilitate

George Bush cere Damascului să coopereze cu Statele Unite


Preşedintele Statelor Unite George Bush a cerut din nou Siriei să coopereze cu Washingtonul şi să nu găzduiască lideri irakieni care s-ar putea refugia în această ţară. Vorbind reporterilor la Casa Albă, şeful administraţiei americane nu a ameninţat Siria cu o acţiune de forţă, însă a subliniat că sirienii trebuie să colaboreze.

Bush a spus că Statele Unite cred, de exemplu, că în Siria există arme de distrugere în masă, adăugînd însă că fiecare situaţie are o rezolvare specifică. Avem nevoie - a insistat George Bush -de cooperarea Siriei şi sînt încrezător că vom dobîndi această cooperare. Preşedintele american a mai spus că este posibil să-i contacteze pe liderii de la Damasc pentru a le transmite personal avertismentele respective.

Comentariile şefului de la Casa Albă urmează celor ale ministrului apărării Donald Rumsfeld care afirmase că nu există nici o îndoială că o serie de lideri irakieni s-au refugiat în Siria. Potrivit unor relatări, fratele vitreg al lui Saddam Hussein, Watban Ibrahim a fost capturat de trupele coaliţiei în momentul în care încerca să se refugieze în Siria.

Un diplomat al Damascului din Statele Unite a negat că ţara sa ar găzdui lideri irakieni şi a afirmat că resposnabilitatea supravegherii graniţei irakiano-siriene revine acum trupelor americane.
XS
SM
MD
LG