Linkuri accesibilitate

O nouă scumpire a benzinei la 1 mai


SNP Petrom va majora, de la 1 mai, preţul de comercializare al benzinei cu 1.200-1.300 de lei pe litru, urmînd ca de la 1 iulie să opereze modificări şi la preţul motorinei, au declarat surse din Ministerul Industriei şi Resurselor, citate de Mediafax.

Majorările sînt determinate de creşterea cotei accizelor la carburanţi. Reprezentanţii Ministerului Industriei şi Resurselor şi ai Ministerului Finanţelor Publice se vor întîlni, la sfîrşitul acestei luni, pentru a lua o decizie cu privire la creşterea nivelului accizelor la produsele petroliere. Companiile private de distribuţie a carburanţilor au anunţat că vor majora şi ele preţurile la pompă, în cazul în care Petrom va lua o astfel de decizie.

Conform Ordonaţei 3/2003 privind regimul accizelor şi pentru instituirea unor măsuri de îmbunătăţire a colectării unor venituri bugetare, Guvernul va realiza, după trei luni de la intrarea în vigoare a ordonanţei, o analiză a nivelului de colectare la buget a sumelor datorate sub formă de accize.
XS
SM
MD
LG